Μάριος Νικολαϊδης - Edition Orpheus

  1. Οργανισμός
  2. 1918
  3. Αθήνα
  4. Έλληνες εκδότες - Μουσικοί εκδοτικοί οίκοι
    1. Το 1918 ο Γρ. Κωνσταντινίδης ξεκινά την πορεία του μουσικού-εκδοτικού οίκου στην Αθήνα, στη Στοά Αρσακείου 4. Την ίδια περίοδο δημιουργούνται και οι εκδόσεις Orpheus με σκοπό να προβάλλουν τα μουσικά έργα των συνθετών της εποχής εκείνης.

      Κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου ο μουσικός οίκος Γρ. Κωνσταντινίδη αποτελεί σημαντικό καλλιτεχνικό χώρο, στηρίζοντας ενεργά τους μουσικούς αυτής της περιόδου.

      Το 1948 ο Γεώργιος Νικολαϊδης και η Παναγιώτα Νικολαϊδου συνεργάζονται με το Γρ. Κωνσταντινίδη όπου και δημιουργούν έναν πλήρη εκδοτικό οίκο.

      Το 1969 λειτουργεί ο εκδοτικός οίκος με την επωνυμία ''Μουσικός Οίκος Γεώργιος Νικολαϊδης'' ο οποίος συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του στην ελληνική και ξένη αγορά με τις πωλήσεις μουσικών οργάνων και βιβλίων μουσικής. 

      Το 1984 οι αδερφοί Σπύρος και Μάριος Νικολαϊδης ανοίγουν νέους ορίζοντες στις μουσικές εκδόσεις με εξειδίκευση στα μουσικοπαιδαγωγικά και στις μεθόδους πιάνου ενώ ταυτόχρονα μεταφράζουν σημαντικές σειρές Αγγλικών, Γερμανικών και Αμερικανικών εκδοτικών οίκων. Αρκετές Ανώτατες Σχολές και Πανεπιστημιακά Τμήματα εμπιστεύονται τις εκδόσεις μας, προτείνοντας μάλιστα πολλά από τα βιβλία μας και ως διδακτέα ύλη στους φοιτητές τους. Σήμερα ο μουσικός οίκος ''Μάριος Νικολαϊδης & Σία, Ο.Ε. - Edition Orpheus since 1918'' στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση της εκλεκτής και επί σειράς ετών πελατείας μας αλλά και στην κάλυψη των μουσικών αναγκών  των μαθητών - μουσικών - μουσικόφιλων.

      Από την ιστοσελίδα των εκδόσεων
  5. Original: AltSol Company. - Rules: RDA